Araç Kaplama Ne Kadar Dayanır?

Çoğu kişinin hayalini kurduğu bir araba bulunmakta ve hayalini kurduğu arabaya kavuşmak için birçok çaba sarf etmektedir. Kişi çok istediği arabayı aldıktan sonra sıkılabilmekte ve bir takım değişiklik isteyebilmektedir. Bu sebeple büyük ilgi gören araç kaplama, kişilerin isteklerini son derece başarılı ve kaliteli bir şekilde karşılayabilmektedir. Kaza yapan arabada sürtmeden dolayı oluşan boya kalkmaları ve soyulmaları da araç kaplama ile sorunsuz bir şekilde düzeltilebilmektedir.

Kişi Kendi Zevkine Göre de yaptırabilir

Aracın folya ile kaplanmasına araç kaplama denmektedir. Araç kaplama sayesinde hem araç güneş ışığından korunurken hemde ucuz maliyetle kişinin zevkine göre değişiklik elde edilmiş olur. Kişi kendi zevkine göre araç kaplatılabildiği gibi, araçtaki kusurlu bölümleri de bu uygulama sayesinde en uygun bir şekilde sorundan kurtulmalarına yardımcı olur. Folyonun üzerine, araç boyası koruma işlemi için uygulanan işlemler rahatlıkla uygulanmasında hiçbir sakınca yoktur. Mat görünüm veren folyalar dışındaki bütün folyalara parlatma işlemi uygulanabilmektedir.
Araç kaplama yaptıran kişi için önemli olduğundan yaptırılan yer son derece deneyimli ve nekadar profesyonel olduklarına dikkat edilmeleri gerekir. Araç kaplama işleminde cam kenarlarında, çıtalarında, kapı kollarının içinde ve ray aralarında su birikmekte ve bu biriken suyun kuruması için en az 8 saat gereklidir. Bundan dolayı kaplama yapacağınız aracı kaplatmadan önce en az 8 saat önce yıkanmalıdır. Aracın yan kısmından montaja başlanacaksa eğer tüm parçalar düzgün bir şekilde açılıp hizalanmalı ve başlangıç noktası kontrol edilmelidir.

 Bu İşlemlerde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Araç kaplaması olan araç yıkanırken dikkat edilmesi gerekir. Tazyikli suyu kaportaya eğimli şekilde tutulması, folyonun kalkma riskini ortadan kaldırır. Folyo ile kaplanan aracın değişen renginden dolayı ruhsata işlenmesi gerekmektedir. Ruhsata geçirilmesinin dışında yasal olarak araç kaplamanın hiç bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Araç kaplamak isteyen kişiler rahatlıkla hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan araçlarını kaplatabilmektedir. Aracın iç bölgelerine kaplama yapılamadığından bazen eski boyanın rengi biraz gözükebilmektedir.
Aracın iç bölgesinin gözükmesi gibi durumlarda aracın içinde gözüken renklere uygun aracı kapladığınız renkte ki folyolardan kullanarak bu rahatsız edici durumdan kurtularak, bütünlüğü elde etmiş olursunuz.

Yorumlar

  1. Aracınızın Bilgisayar Destekli Kesim, Kusursuz Araç Kaplama İçin Xpel Yanınızda. Gelişmiş Boya Koruma Teknolojisi Sayesinde Aracınızın Kozmetik Kondisyonu İlk Günkü Gibi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam Folyo Uygulamaları

Cam Buzlama Folyo Uygulama

Araç Giydirme Nasıl Sökülür?